Site-hulpmiddelen

Gebruikershulpmiddelen


Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisieVorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
premodern_modern_postmodern [2013/08/18 10:51] josquakpremodern_modern_postmodern [2015/11/24 08:53] (huidige) josquak
Regel 11: Regel 11:
 Wanneer en waar dat gebeurt, bleek een ingewikkelde zaak te zijn. De overgang vindt niet overal tegelijk plaats. Ook is ze zelden volledig. Zelfs in de huidige tijd kunnen het //premoderne//, het //moderne// en het //postmoderne// alle drie op dezelfde plaats aanwezig zijn.  Wanneer en waar dat gebeurt, bleek een ingewikkelde zaak te zijn. De overgang vindt niet overal tegelijk plaats. Ook is ze zelden volledig. Zelfs in de huidige tijd kunnen het //premoderne//, het //moderne// en het //postmoderne// alle drie op dezelfde plaats aanwezig zijn. 
  
-Zelfs wijzelf kunnen nog mengsels zijn van het //premoderne//, het //moderne// en het //postmoderne//.+Zelfs personen kunnen nog mengsels zijn van het //premoderne//, het //moderne// en het //postmoderne//.
  
 Je kunt ze dus niet zo gemakkelijk associëren met verschillende tijden en plaatsen. Je kunt ze dus niet zo gemakkelijk associëren met verschillende tijden en plaatsen.
Regel 167: Regel 167:
 Het //tweede// dat //premoderne// westerse mensen het Woord van God noemen, is een //boek// Het //tweede// dat //premoderne// westerse mensen het Woord van God noemen, is een //boek//
  
-Het gaat om een Joods boek dat de “[[dehebreeuwsebijbel|Hebreeuwse Bijbel]]” heet. De vroege christenen hebben op dat boek een commentaar geschreven dat het [[degeschiedenisvanhethebreeuws#5.1. Het Nieuwe Testament|Nieuwe Testament]] genoemd wordt. Christenen noemen die Hebreeuwse Bijbel en het commentaar daarop samen “de Bijbel”.+Het gaat om een joods boek dat de “[[dehebreeuwsebijbel|Hebreeuwse Bijbel]]” heet. De vroege christenen hebben op dat boek een commentaar geschreven dat het [[degeschiedenisvanhethebreeuws#5.1. Het Nieuwe Testament|Nieuwe Testament]] genoemd wordt. Christenen noemen die Hebreeuwse Bijbel en het commentaar daarop samen “de Bijbel”.
  
 In de [[dehebreeuwsebijbel|Hebreeuwse Bijbel]] zijn //woord// en //getal// nog een éénheid. Dit maakt van dit boek volgens orthodoxe joden hét Boek en een bron van objectieve kennis. In de [[dehebreeuwsebijbel|Hebreeuwse Bijbel]] zijn //woord// en //getal// nog een éénheid. Dit maakt van dit boek volgens orthodoxe joden hét Boek en een bron van objectieve kennis.