Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
dethorah [2014/12/23 11:51]
josquak
dethorah [2015/05/23 07:50] (huidige)
josquak [2.2. De naam van de schrijver]
Regel 68: Regel 68:
 Volgens de Joodse Overlevering is er ‘//geen vroeger of later in de Thorah//​’.((Weinreb,​ F (1993) //Het mensbeeld in de Kabbala//, p. 34.)) Je kunt niet zeggen dat het begin er eerder was dan het einde. Het begin van de //Thorah// geldt nog evenzeer als het einde. Volgens de Joodse Overlevering is er ‘//geen vroeger of later in de Thorah//​’.((Weinreb,​ F (1993) //Het mensbeeld in de Kabbala//, p. 34.)) Je kunt niet zeggen dat het begin er eerder was dan het einde. Het begin van de //Thorah// geldt nog evenzeer als het einde.
  
-Laten we nog even teruggaan naar het bootje waarin Mozes lag. Het Hebreeuwse woord voor het bootje is //thəvah//. //Thəvah// betekent ook ‘woord’. Dat woord bewaarde Mozes dus voor de werking van het water, van de tijd.+Laten we nog even teruggaan naar het bootje waarin Mozes lag. Het Hebreeuwse woord voor het bootje is //thevah//. //Thevah// betekent ook ‘woord’. Dat woord bewaarde Mozes dus voor de werking van het water, van de tijd.
  
 Het woord bij uitstek is de //Thorah//. Met en in deze //Thorah// heeft Mozes zijn hele leven geleefd. Het woord bij uitstek is de //Thorah//. Met en in deze //Thorah// heeft Mozes zijn hele leven geleefd.