Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
detienwoorden [2014/11/22 12:44]
josquak
detienwoorden [2016/02/03 11:09] (huidige)
josquak
Regel 181: Regel 181:
 Deze beschreven “platen” overhandigt Hij vervolgens aan Mozes. Deze beschreven “platen” overhandigt Hij vervolgens aan Mozes.
  
-{{  ​http://​uploads0.wikipaintings.org/​images/​marc-chagall/​ten-commandements.jpg?400 = |Dit schilderij uit 1966 is van Marc Chagall en heet “de tien geboden”. ​ }}+{{  ​chagall_10_geboden.jpg?400 = |Dit schilderij uit 1966 is van Marc Chagall en heet “de tien geboden”. ​ }}
  
 De “stenen platen” staan voor het “materiaal” van ons diepste wezen en de woorden die God erop geschreven heeft staan voor de “inhoud” van onze diepste wezen. Samen vormen zij dat wat wij eigenlijk zijn. De “stenen platen” staan voor het “materiaal” van ons diepste wezen en de woorden die God erop geschreven heeft staan voor de “inhoud” van onze diepste wezen. Samen vormen zij dat wat wij eigenlijk zijn.
Regel 218: Regel 218:
 Van al die eigen plannen maakt Aäron het gouden beeld van een kalf. Dat beeld beschouwen zijn volksgenoten als hun God en ze gaan daar omheen dansen. Van al die eigen plannen maakt Aäron het gouden beeld van een kalf. Dat beeld beschouwen zijn volksgenoten als hun God en ze gaan daar omheen dansen.
  
-{{  ​http://​uploads2.wikipaintings.org/​images/​marc-chagall/​the-adoration-of-the-golden-calf-1966.jpg?450 = |Dit schilderij heet “de aanbidding van het gouden kalf” en is in 1966 door Marc Chagall gemaakt. ​ }}+{{  ​chagall_gouden_kalf.jpg?450 = |Dit schilderij heet “de aanbidding van het gouden kalf” en is in 1966 door Marc Chagall gemaakt. ​ }}
  
 Denk nu niet dat alleen primitievelingen zo dom zijn om zich God als een kalf voor te stellen. Wij zijn namelijk allemaal “kalverendienaars”,​ zelfs als we zeggen niet in een God te geloven. Denk nu niet dat alleen primitievelingen zo dom zijn om zich God als een kalf voor te stellen. Wij zijn namelijk allemaal “kalverendienaars”,​ zelfs als we zeggen niet in een God te geloven.