Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
1_alef [2015/12/02 19:41]
josquak
1_alef [2015/12/03 09:35]
josquak
Regel 109: Regel 109:
 Er is ook een wóórd voor dat diepste ik, het woord //àni//. //Àni// begint met een //alèf// en daarna volgen nog een [[50_noen|noen]] en een [[10_jod|jōd]]. Er is ook een wóórd voor dat diepste ik, het woord //àni//. //Àni// begint met een //alèf// en daarna volgen nog een [[50_noen|noen]] en een [[10_jod|jōd]].
  
-//Àjīn//, het woord voor ‘niets’,​ bestaat uit dezelfde letters als //àni//. Alleen de //noen// en de //jōd// zijn van plaats gewisseld.+//Àjin//, het woord voor ‘niets’,​ bestaat uit dezelfde letters als //àni//. Alleen de //noen// en de //jōd// zijn van plaats gewisseld.
  
-Er is dus een verband tussen //àni// en //àjīn//, tussen ons diepste ik en het niets. Het gaat hier dus niet om een ik dat zichzelf centraal stelt, om een egoïstisch ik. Het gaat hier om een ik dat je beter een “niet-ik” kunt noemen.+Er is dus een verband tussen //àni// en //àjin//, tussen ons diepste ik en het niets. Het gaat hier dus niet om een ik dat zichzelf centraal stelt, om een egoïstisch ik. Het gaat hier om een ik dat je beter een “niet-ik” kunt noemen.
  
 {{ watikben.png?​292 }} {{ watikben.png?​292 }}